Zaterdag 10 December 2016

Het is alweer tijd voor de vierde Roadkill Comedy van dit seizoen. En ja, we zijn er alweer in geslaagd een top line-up in elkaar te boksen.

Hoofdact van de avond is de Nederlandse Lambert-Jan Koops. In 2001 treedt hij voor het eerst op in Camuz in Den Haag. In 2003 wint Koops de juryprijs van de Culture Comedy Award. Als stand-upper voorziet hij zijn relaas van een grote dosis humor, aparte redeneringen en scherpe observaties.

Ex-wielrenner Tim Goditiabois werd bekend in de comedy-wereld toen hij samen met Dries Heyneman doorbrak als Ter Bescherming Van De Jeugd. Ondertussen zijn de heren elks hun weg gegaan en komt Goditiabois deze maand Roadkill Comedy verblijden met zijn filosofische humor en dito liedjes. Een aanrader.

Lies Lefever is volgens haar website best grappig. Dat vinden wij ook. Grappiger dan gemiddeld aanvaardbaar voor een vrouw. Daarom rolde zij in het bestaan van stand-upcomedian. Lies had na haar eerste jaren in de comedy even gas teruggenomen omdat ze zich afvroeg: is dit het? En toen zij eenmaal besefte dat dit het inderdaad was, is zij weer vollenbak in gang geschoten. Haar topjaren moeten nog komen! En dat zal komen bewijzen ook.

Speciaal voor u vliegen we vanuit Utrecht ook de Twentse comedian Patrick Meijer over. Deze winnaar van de Culture Comedy Award 2005 zoekt tijdens naar de ultieme grap als een golfsurfer naar de perfecte golf. In zijn zoektocht deelt hij zijn instant hersenspinsels direct met zijn publiek. Het levert een show op vol surrealistische situaties met een hoge grapdichtheid.

Dit alles wordt aan elkaar gepraat door fantastische Jeroen Baert, die u ook dit keer weer zal verassen met zijn rare hersenkronkels en speciale applausoefeningen.

Plaats van het gebeuren is zoals steeds Cafe Central, Margarethaplein te Leuven, deuren gaan open om 20u, comedy start om 21u. Kom op tijd want vol = vol! Veilige doorgang wordt gewaarborgd na afgifte van slechts 6 eurootjes (liefst gepast), aan de kassaslet van dienst.

Tot dan!
Roadkill Comedy Team

 • Wie is Roadkill?

  Dat is in de eerste instantie Natalie Kamers. Zij startte immers in 2007 Roadkill Comedy op en blijft tot op heden de drijvende kracht achter het Roadkill team. Dat team bestaat verder uit De Geens.
 • Locatie

  Sinds 2007 kende Roadkill Comedy enkele locatie-wijzigingen. We startten in het zaaltje achter de "Kosmopol" aan het Leuvense station, nadat het zaaltje daar te klein werd, verplaatsten we ons naar "De Barcode" in de Muntstraat. Dit jaar (nvdr. 2015) wordt onze nieuwe vaste stek dus CAFÉ LEUVEN CENTRAL.
 • Welke Comedians?

  Bij Roadkill Comedy krijg je een mooie selectie van vers vlees, opkomend talent en headliners. Soms zelfs uit het buitenland.
 • Maareuh, quanta costa?

  Een avondje comedy hoeft niet duur te zijn. Bij ons betaal je €6 aan de inkom. Er is geen voorverkoop dus je komt best vroeg genoeg om plek te hebben want vol = vol.
 • Historiek

  Wie zijn we eigenlijk? Founders Gerrit De Bremme en Natalie Kamers stelden vast dat er geen comedy podium was voor beginnende comedians in het Leuvense. Onder het motto “wat je zelf doet, doe je beter” zag Roadkill Comedy in 2007 het eerste levenslicht. Gerrit verliet na enkele seizoenen het team, Natalie bleef hangen en werd bijgestaan door Seppe Toremans, De Geens & Sven Ceuppens. Sinds 2015 bestaat het team uit Natalie Kamers en De Geens. Roadkill is geen vereniging, we maken ook geen winst tenzij onder vorm van de grenzeloze liefde van comedians en het publiek.

  Roadkill Comedy werd dus de eerste keer gelanceerd in 2007 toen nog in café Kosmopol. Er waren toen letterlijk meer comedians aanwezig dan dat er publiek zat. In 2010 verhuisden we naar café Barcode. Opnieuw werd de locatie te krap en in 2015 verhuisden we naar het sympathieke volkscafé Leuven Central. Intussen is Roadkill Comedy na 9 jaar van telkens een volle zaal en veel ambiance een begrip en nee, bescheiden zijn we hier absoluut niet over!

  Het succes is niet enkel te danken aan het Roadkill Team zelf, ook de prettige samenwerking met diverse boekingskantoren heeft zijn aandeel. Ook café Joker met de unieke “immer nukkige maar ik heb eigenlijk een hart van koekenbrood” cafébaas Fokke hielp ons comedypad effenen. Je kan in de Joker elke woensdag en zondag terecht om vers van de pers materiaal te zien en horen van nieuw talent en “grote mannen én vrouwen”.

  En last but not least natuurlijk onze locatie Leuven Central, eigenaar Gie en z’n team die actief meedenken en werken om er telkens opnieuw succesvolle avonden van te maken.